Kako odabrati pravu posteljinu za vaš krevet

Kako odabrati pravu posteljinu za vaš krevet

Da li se sećate kada ste poslednji put kupili novu posteljinu? Verovatno je prošlo par meseci, ili možda čak i par godina, zar ne? Iako vam ovo verovatno nije omiljena vrsta šopinga, jedna je od bitnijih, zato pogledajte naše savete i saznajte kako odabrati pravu posteljinu za vaš krevet već danas.

  • Kada je pravo vreme za kupovinu nove posteljine?
  • 3 saveta koja će vam pomoći da odaberete pravu posteljinu
  • Sada znate kako odabrati posteljinu, a mi znamo gde ćete naći najbolji izbor

Kada je pravo vreme za kupovinu nove posteljine?

U suštini, uvek. Iako dobra i kvalitetna posteljina može da vas služi godinama, ne treba čekati da ona počne da se raspada jer nema ništa loše u tome da povremeno osvežite i promenite izgled vaše spavaće sobe uz novu posteljinu, iako je stara još uvek u dobrom stanju. Ukoliko skoro niste menjali vašu, verovatno smatrate da kupovina posteljine nije baš najuzbudljiviji šoping koju možete obaviti i već se unapred „radujete“ svim varijacijama na temu cveća i tufnica. 

bračna posteljina mojaposteljina.rs

Verovatno ste se mnogo puta susreli sa posteljinama koje imaju neinspirativan dizajn ili su prosto jednobojne. Međutim, ako niste pratili trendove, prijatno ćete se iznenaditi kada vidite da su i posteljine napokon postale moderne i da je izbor u tom smislu ogroman. Stoga je pravo vreme za kupovinu sada, bilo da tražite set koji će se uklopiti uz novu boju vaših zidova, novo godišnje doba, ili prosto osvežiti izgled vaše spavaće sobe, možete ga pronaći u širokoj ponudi online prodavnice moja posteljina.

3 saveta koja će vam pomoći da odaberete pravu posteljinu

Odabir nove posteljine može biti vrlo jednostavan, a može i da vam zabiberi život, u zavisnosti od toga koliko ste spremni da se posvetite ovom zadatku. Ukoliko ste praktični, možete odabrati belu posteljinu i rešiti stvar u 5 minuta. Ali, možda ne bi bilo loše da vam se posteljina uklapa uz ostatak sobe, tapete, detalje, ili da ona dominira svojom neobičnom bojom ili dizajnom?

Sigurno ne želite da vas ova nedoumica drži budnim noću i bude jedan od razloga zbog kojih se budite umorni, a budući da odabir posteljine može da ima uticaj i na kvalitet sna, potrebno je da ovoj temi pristupite na pravi način. Vežbanje pomaže da spavate bolje, ali složićete se da je najzahtevnija vežba menjanje posteljine i nameštanje čaršava, posle toga spavate kao beba. Evo šta sve treba da uzmete u obzir kako bi napravili pravi izbor.

1. Obratite pažnju na dimenzije

Većina posteljina dolazi u standardnim veličinama za singl ili bračne krevete, međutim ukoliko je vaš dušek negde između, ili je vaš jastuk nije standardni pravougaonik, možda nebi bilo loše da za svaki slučaj prvo premerite sve. U trenutku kada ste već u prodavnici i dvoumite se, šanse da ćete napraviti pogrešan izbor su 50%, a ukoliko ste po prirodi baksuz, onda su i malo veće.

dimenzije bračnih posteljina

Sa druge strane, ukoliko se odlučite za online kupovinu preko sajta mojaposteljina.rs, lako možete da proverite dimenzije za svaki set koji vas zanima i uporedite ih sa vašim jastukom, jorganom, ili dušekom i napravite sigurnu kupovinu, bez greške. Ko kaže da je online kupovina mačka u džaku?

2. Sastav i kvalitet tkanine

Da li ste znali da ukoliko primetite neke od znakova da ne spavate dovoljno, jedan od glavnih krivaca za to može biti upravo loš odabir posteljine? Kao većina stvari, i posteljina se danas često pravi od poliestera i raznih veštačkih materijala koji ne prijaju koži, ne daju joj da diše, izazivaju znojenje, svrab, što sve ometa san i sprečava vas da se naspavate.

Na ovom spisku nećete naći stvari poput čipsa, ali ako ste od onih koji moraju nešto da grickaju dok gledaju TV uveče, predlažemo nešto zdraviju varijantu – orahe. Ne samo što sadrže veliku količinu melatonina, već i triptofan koji dodatno podstiče proizvodnju melatonina. Kao i sa svim orašastim plodovima, ne treba preterivati sa količinom, pola šake je sasvim dovoljno, a ukoliko želite da doprineseste raznovrsnosti, dodajte i bademe koji su bogati magnezijumom.

Stoga pažljivo birajte i nedajte da vas zavedu razni slatki dezeni. Nemojte kupovati bez da ste dobro pogledali sastav i način održavanja. A šta tačno treba da očekujete od sastava? Isključivo prirodne materijale, najčešće ćete naići na pamuk i sa njim nema greške. Takođe, često možete naići i na kombinacije različitih materijala u sastavu – tu obratite pažnju na razmeru, bitno je da prirodni materijali preovladavaju. 

Održavanje je takođe bitno jer se preporučuje da se posteljina menja na 7 do 10 dana, stoga treba da bude dovoljno kvalitetna da može da izdrži često mašinsko pranje na visokim temperaturama. Jasno vam je da je jedan set nedovoljan da funkcionišete, a nakon nedelju dana u novoj posteljini, povratak na staru neće biti tako prijatan. Zato ako se dvoumite između dva dezena, bolje uzmite oba.

3. Jednobojno ili šareno? Vi birate

Najzanimljiviji deo je svakako odabir dezena. Ukoliko ste ljubitelj klasike i hotelski bela posteljina je vaš favorit, vaš posao je onda završen. Ali, ukoliko volite da se igrate sa dizajnom enterijera, želite da osvežite vašu spavaću sobu, ili uskladite neke boje, ovaj deo vam neće nimalo lako pasti.

Jednobojni set može da bude elegantan i vrlo efektan. Imajte samo u vidu da, ukoliko ne koristite npr. dekorativnu plišanu ćebad preko, ili ukrasne jastuke, boja vaše nove posteljine će vizuelno dominirati prostorijom. Takođe, pošto nema nikakvog dezena, ovde u prvi plan pada kvalitet materijala, tako da nije preporučljivo uzimati materijale koji se mogu brzo “ućebati” i uništiti od pranja.

jednobojna posteljina bela

Neutralne šare poput pruga, tačkica, su uvek u trendu, pogotovo ako su boje prirodnih tonova u pitanju. Ukoliko je vaša spavaća soba svedenog dizajna, ovakav dezen će se lako uklopiti, čak iako se ne radi o istim tonovima, a slaže se i uz sva godišnja doba.

PLAZA Bračna Posteljina

Jarke boje, kontrasti i šareni printovi će dati potpuno novu dimenziju izgledu vaše spavaće sobe. Ovo je najjefektivniji, a vrlo verovatno i najjeftiniji način da osvežite sobu bez velikih ulaganja ili menjanja nameštaja. Dodajte još par detalja koji se slažu uz posteljinu kao što su nova lampa za noćni stočić, slika, ili zavesa, i pretvorićete spavaću sobu u mirnu oazu po vašoj meri.

Leopard Bračna Posteljina

Sada znate kako odabrati posteljinu, a mi znamo gde ćete naći najbolji izbor

Ukoliko pretvorite vašu spavaću sobu u mirnu oazu, pripremite neke od naših predloga za večeru pred spavanje, pa još odaberete savršenu novu posteljinu, čak ni sezonsko pomeranje sata neće moći da utiče na vašu rutinu i siguran san. Iako je spavanje nešto što se dešava prirodno i maltene samo od sebe, to ne znači da ne treba da se potrudimo oko toga. Počnite od malih stvari koje puno znače, kao što je nova posteljina ili plišana ćebad, neka odlazak u krevet postane vaš omiljeni deo dana.

Položaj u kome spavate govori dosta o vama, ali takođe i nova posteljina. Bilo da vam uskoro dolaze gosti ili ste greškom ubacili crvene čarape u mašinu zajedno sa posteljinom i napravili katastrofu, ukoliko želite da pronađete sve za vaš krevet na jednom mestu, svratite na mojaposteljina.rs i odaberite novi set za vašu spavaću sobu već danas, a on će biti na vašoj adresi za maksimalno 48h.

Neki od naših blogova koji će ti se svideti:

Koliko sati sna je dovoljno?

Da li znate koliko sati sna je dovoljno svakome od nas? Pozabavili smo se matematikom umesto vas i došli do nekih zanimljivih rezultata.

Kako odabrati pravu posteljinu za vaš krevet

Ne znate kako odabrati pravu posteljinu za vaš krevet? Lakše je nego što mislite, samo obratite pažnju na ova 3 ključna kriterijuma.

7 namirnica koje će vam pomoći da lakše zaspite

Obožavate da jedete pred spavanje? Onda uradite to kako treba, konzumirajući neke od ovih 5 namirnica koje će vam pomoći da lakše zaspite.

7 znakova da ne spavate dovoljno

Iako bi trebalo da je samo jedan dovoljan, predstavljamo vam čak 7 znakova da ne spavate dovoljno i zbog kojih bi trebali da ostavite sve i legnete da spavate, ali tek nakon što pročitate ovaj blog.

Pomozi da i drugi vide ovaj blog ako ti je bio od značaja: